Bitumineuze dakbedekking

Het aanbrengen van bitumineuze dakbedekking is bij Groenendijk Dakbedekkingen een van de voornaamste werkzaamheden. Wij doen dit zowel bij nieuwbouwprojecten als renovatieprojecten. Voor dit product wordt vaak gekozen omdat het een lange levensduur heeft van circa 15 jaar en een hoge waterdichtheid. Als dit type dak aan het einde van zijn levensduur is gekomen, dan kan dit eenvoudig gerenoveerd worden door een nieuwe laag dakbedekking. Zo hoeven wij niet onnodig daken te verwijderen en komt er geen onnodig afval vrij. Wij van Groenendijk Dakbedekkingen doen er alles aan om milieubewust te werk te gaan.

Witte dakbedekking

Ook houden wij ons steeds vaker bezig met de aanleg van witte daken. De opbouw van de dakbedekking is hetzelfde als de bitumineuze dakbedekking. Het enige verschil in deze dakbanen is dat de bovenste laag wit gemineraliseerd is. Uit onderzoek is gebleken dat witte dakbedekking in combinatie met een goed isolatiepakket wel degelijk leidt tot een lagere binnentemperatuur op warme zomerdagen.

Groene daken

Groene daken ook wel bekend als sedumdaken komen anno 2017 steeds vaker voor. Wij van Groenendijk Dakbedekkingen hebben hier al veel ervaring mee. Dit type dak brengt veel voordelen met zich mee. Allereerst kun je van een normaal zwart dak een leuke daktuin maken met veel biodiversiteit. Ten tweede zorgt een groendak voor ontlasting van het rioleringsstelsel. Doordat dit type dak bij hevige regenval water vasthoudt, komt het water gereguleerd in het riool. Ook zorgt een groendak voor een langere levensduur. De schadelijke effecten van zonlicht worden door de sedum laag van de dakbedekking afgehouden.

groendak gemaakt door groenendijk dakbedekkingen te alphen aan den rijn

Epdm daken

Epdm dakbedekking is een product met een hoge elasticiteit wat zonder open vuur kan worden aangelegd. Epdm kan op maat besteld worden zodat het dak uit een membraan gemaakt kan worden. Dit product heeft een tamelijk lange levensduur, is recyclebaar en daarmee dus erg milieuvriendelijk.